Лінгвософія часопростору в мовній картині світу Є. Пашковського (Лінгвостилістичні студії, 2018)
У статті обґрунтовано поняття мовна картина світу в контексті лінгвістичних досліджень, подано лінгвостилістичні параметри мовних образів часу і простору в художніх текстах Є. Пашковського. Доведено, що лінгвософія (світосприймання і світовідтворення) письменника тісно пов’язана з концептами часу і простору. Висвітлено лінгвостилістичні характеристики образних назв України, у тому числі авторських новотворів; простежено образні засоби формування лексико-семантичного поля час. Встановлено текстові конотації ключових лексем – мовних знаків часу і простору.