Говірки Ратнівщини у світлі фольклорних текстів: фонетичний рівень (Лінгвостилістичні студії, 2018)
У статті на матеріалі текстів фольклору, записаних у Ратнівському районі Волинської області, здійснено опис фонетичних особливостей місцевих говірок. Установлено, що системне вивчення структурних рівнів українського діалектного мовлення уможливлюють тільки фахово записані народнопоетичні тексти, які забезпечують мовознавців надійною інформацією.