Східнополіська говірка в романі Володимира Дрозда «Листя землі»: фонетичний рівень (Лінгвостилістичні студії, 2017)
У статті проаналізовані фонетичні особливості східнополіської говірки на матеріалі роману Володимира Дрозда «Листя землі», зокрема простежено специфіку рефлексації давніх голосних, відмінності від української літературної мови в частотності окремих голосних та приголосних фонем, типові комбінаторні зміни в консонантних групах тощо. З’ясовано специфіку використання письменником діалектних елементів фонетичного рівня та їхні роль і місце в художньому тексті.