Футбольна лексика української мови у спеціальній сфері функціонування (Лінгвостилістичні студії, 2017)
У статті проаналізовано особливості футбольної лексики у спеціальній сфері функціонування. Фахову лексику футболу розподілено на таксономічні ранги. Встановлено, що в усній футбольній комунікації частотні метафоричні звороти;  на футбольних сайтах найбільш уживана футбольна термінологія і номенклатура, а в авторськах блогах, чатах, на футбольних форумах – жаргонізми. Зазначено, що футбольна лексика слугує вираженню емоційності, творенню образності.