«Києво-Печерський патерик» як джерело пізнання мовної картини світу давніх українців (Лінгвостилістичні студії, 2017)
У статті зʼясовано місце «Києво-Печерського патерика» в духовній культурі  українського суспільства, проаналізовано особливості лексичної інтерпретації  основних екзистенційних понять концептосфери давніх українців – життя і смерть, встановлено їхню семантичну структуру та динаміку вживання, окреслено стилістичне навантаження цих опозитів, досліджено типологічні контексти використання.