Наративний синтаксис прозових текстів Є. Пашковського (Лінгвостилістичні студії, 2017)
У статті обґрунтовано поняття наратив і наративний синтаксис у контексті лінгвістичних досліджень, подано наративні особливості художніх текстів Є. Пашковського. Доведено, що  синтаксична організації наративу Є. Пашковського зумовлена тяжінням до макросинтаксису – надвеликих речень з ампліфікацією, повтором, полісиндетоном. Висвітлено лінгвостилістичні характеристики порядку слів, авторських типів зв’язків у реченні, критерії вияву оповідача.