Національно–мовна модель суспільства в художніх текстах І. С. Нечуя-Левицького (Лінгвостилістичні студії, 2017)
У статті змодельовано за художніми текстами І. С. Нечуя-Левицького національно-мовний  простір українського суспільства другої половини ХІХ – початку XX ст. Виявлено, що основу створеної моделі формує мовний образ європейського українця-інтелігента. Зроблено висновок про актуалізацію в національно-мовній моделі тогочасного українського суспільства тематичного компонента «українська мова, культура, освіта».