Компоненти тин / пліт у складі фразем діалектного мовлення (Лінгвостилістичні студії, 2017)
У статті проаналізовано символічне наповнення та просторове поширення фразем із компонентами тин / пліт, які є одними з головних символів української традиційної культури. На матеріалах лексикографічних праць і зразків діалектних текстів із трьох наріч української мови систематизовано семантичні вияви фразем та їх компонентів, визначено території їх побутування, можливі слова-супровідники, описано системні явища.