Відбиття рис подільського говору в рукописній спадщині Степана Руданського (на матеріалі рукопису «Лірникові думи») (Лінгвостилістичні студії, 2017)
Важливим джерелом історичного вивчення подільських говірок є автографи художніх творів письменників-подолян. У статті проаналізовано мовні особливості рукопису Степана Руданського «Лірникові думи». З’ясовано, що цикл поезій написано так званою ярижкою. Мова твору хоча й унормована, проте не позбавлена й діалектних рис. Подільський говірковий ареал виразно проступає на фонетичному та морфологічному рівнях.