Проблема розвитку мовної особистості в умовах технічного звуження духовного світу (Лінгвостилістичні студії, 2017)
У статті основну увагу зосереджено на тому, як застерегти сучасну людину, особливо молоде покоління, від дегуманізації та соціальної самоізоляції. Запропоновано найсуттєвіші засоби актуалізації архіважливого прагнення людства виховувати мовну особистість, джерелом чого є національна культура і національна мова, недопущення нівеляції мовних норм і словникового багатства, яким загрожує «сакралізація» комп’ютера і тенети «світової павутини». Розглянуто доцільність втручання мовознавців у ці процеси.