Основні характеристики публіцистичного наративу (Лінгвостилістичні студії, 2016)
У статті визначено основні змістові, прагматичні та стилістичні риси публіцистичних наративів. Основну увагу зосереджено на понятті наративної стратегії як принципу організації тексту газетної статті. Встановлено такі характеристики наративу, як подієвість, темпоральність, інтенціональність, оцінність та референціальність; з’ясовано роль наративів у формуванні колективної пам’яті. Ключові слова: наратив, наративна стратегія, газетна стаття, подія. Посилання