Кольороназви як відтворення ідеології Дмитра Донцова (Лінгвостилістичні студії, 2016)
У статті проаналізовано кольороназви, що є вагомим засобом характеристики національного компонента мови, елементом зображенням мовної картини світу та неповторним маркером-увиразнювачем стилю автора. Показано, що слова з семою кольору відтворюють україноцентричні погляди Дмитра Донцова та ілюструють протиставлення національної та ліберальної ідеологій. Ключові слова: кольоролексема, індивідуально-авторська картина світу, основне значення, додатковий смисл. Посилання