Словник археологічних термінів: структура та принципи укладання (Лінгвостилістичні студії, 2016)
У статті визначено засади створення тлумачно-перекладного словника, що охоплює сучасні нормативні українські археологічні терміни та їхні відповідники в російській і англійській мовах. Сформульовано завдання словника, принципи укладання реєстру, способи семантичних і граматичних характеристик термінів, описано структуру словникової статті та подано інформацію про систему лексикографічних ремарок. Ключові слова: археологічні терміни, українська термінографія, структура словника, словникова стаття, лексикографічні ремарки. Посилання