Втілення семантики інтенсивності у фразеологізмах із нумеративним компонентом (Лінгвостилістичні студії, 2016)
У статті йдеться про втілення семантики інтенсивності у фразеологізмах із нумеративним компонентом. Розкрито розуміння фразеологічних одиниць із семантикою інтенсивності. Нумеративний компонент розглянуто як засіб творення семантики інтенсивності у фразеологічних одиницях української мови. Проаналізовано фразеологізми з компонентами-числівниками першого десятка. Розглянуто одиниці з образним значенням кількісної характеристики. Показано фольклорну основу числових назв. Розкрито структурне представлення аналізованих одиниць. Ключові слова: фразеологічна одиниця, семантика інтенсивності, нумеративний компонент. Посилання