Вербалізація лексичного регулятиву Німеччина в епістолярних текстах Лесі Українки (Лінгвостилістичні студії, 2016)
У статті розглянуто особливості функціонування лексичного регулятиву Німеччина як домінувального елемента в системі етнічних стереотипів епістолярних текстів Лесі Українки; акцентовано увагу на системі словесних засобів актуалізації номінативного поля, що формують його;  виокремлено ядерні та периферійні одиниці, які створюють її особистісний образ Німеччини, а також проаналізовано їх синтагматику; встановлено чинники, що вплинули на певні модифікації у творенні цього гетеростереотипу на противагу типологічному для українців. Ключові слова: регулятив, епістолярний текст, етнічні стереотипи, гетеростереотип, номінативне поле. Посилання