Поліська говірка в романі В. Дрозда «Листя землі»: морфологічний рівень (Лінгвостилістичні студії, 2016)
На матеріалі роману Володимира Дрозда «Листя землі» проаналізовано особливості української східнополіської говірки на морфологічному та словотвірному рівнях, зокрема простежено специфіку формотворення і словотворення іменників, прикметників, дієслів, відмінності у структурі та відмінюванні займенників, в оформленні прислівників. З’ясовано специфіку використання автором діалектних елементів. Ключові слова: поліська говірка, словозміна, архаїзм, інновація, граматична аналогія. Посилання