Мовні особливості «Ляменту по отцу Іоанні Василевичу» 1628 року (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті зроблена спроба проаналізувати специфіку  лексики й фразеології  найдавнішої друкованої пам’ятки писемності Волині – «Ляменту…» 1628 року. Серед джерел історії національної духовної культури України помітне місце посідають памʼятки української мови. Особливу увагу привертають регіональні культурні пам’ятки (рукописні й друковані). До найдавніших писемних джерел Волині належить першодрук «Лямент по отцу Іоанні Василевичу» 1628 року. Мова памʼятки віддзеркалює риси лексики і фразеології жанру ляментів середини ХVІІ ст. Ключові слова:  духовна культура, пам’ятки української мови, жалобні вірші, староукраїнська лексика й фразеологія. Посилання