Експлікація категорії оцінки засобами дієслів-репрезентантів у художньому дискурсі (Лінгвостилістичні студії, 2015)
Стаття присвячена дослідженню особливостей експлікації категорії оцінки дієслівними засобами у художньому дискурсі. Основна увага приділена реалізації категорії оцінки дієсловами-репрезентантами, оскільки саме їм притаманна оцінна сема. Ядром ЛСП категорії оцінки є дієслова «любити/ненавидіти». Ключові слова: категорія оцінки, експлікація, дієслова-репрезентанти, дієслова-зв’язки, дієслова-замінники, лексико-семантичне поле. Посилання