Дифузні процеси в лексиці української мови (на прикладі варваризмів мас-медійних текстів) (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті проаналізовано слова та словосполуки, запозичені з інших мов, що активно вживаються в мові сучасної української періодики в різному написанні – латиницею та кирилицею, згрупувано їх за способами написання, досліджено тематичну спрямованість запозичень у газетному мовленні, визначено їхню стилістичну роль. Ключові слова: варваризми, стилістична роль, мова української періодики, тематична спрямованість, дифузність лексики. Покликання