Прізвища з поліфункційними формантами в антропоніміконі півдня Волинської області (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті проаналізовано прізвища з поліфункційними формантами в сучасному антропоніміконі півдня Волинської області. Для групи прізвищ із поліфункційними формантами характерна найбільша різноманітність афіксів (17 формантів). У кількісному плані домінують антропоніми з суфіксами ‑ук (‑’ук, ‑чук), -ськ-ий, ‑к(о), ‑ик та інші. Охарактеризовано продуктивність суфіксів у творенні прізвищ, встановлено семантику їхніх основ. Ключові слова: прізвище, суфікс, ім’я, антропонім, апелятив. Посилання