Жанрові вияви інтенцій регламентування в офіційно-діловому дискурсі (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті розглянуто офіційно-діловий дискурс як мовленнєвий жанр, визначено його інтенційну домінанту; схарактеризовано інтенції, експліковані в документах законодавчого характеру, у царині міждержавних дипломатичних стосунків, в адміністративно-канцелярській сфері; проаналізовано систему мовних засобів, що увиразнюють комунікативні інтенції регламентування в текстах офіційно-ділового стилю. Ключові слова: комунікативна інтенція, мовець, офіційно-діловий дискурс, жанр, стиль, синтаксичні конструкції. Посилання