Образні засоби поезії Василя Голобородька (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У пропонованій статті проаналізовано різні типи метафоричних структур, що функціонують у поезії Василя Голобородька. В аналізованому матеріалі метафоричні образи достатньо динамічні завдяки частому вживанню дієслів. Значна частина дієслівних метафоричних структур – це персоніфікації. Окрім того, зауважено, що поширеним явищем індивідуального стилю В. Голобородька є іменникові сполуки метафоричного змісту, які, як доводить аналіз фактичного матеріалу, побудовані на зіставленні та порівнянні ознак і функцій об’єктів навколишньої дійсності, а також прикметникові сполуки з переносним значенням. Ключові слова: метафора, образні засоби, дієслівна метафора, генітивна метафора, метафоричний епітет, персоніфікація. Посилання