Синтагматика оніма Україна в поетичному дискурсі Тараса Шевченка (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті проаналізовано синтагматичний потенціал оніма Україна на тлі його семантико-синтаксичних відношень і формально-граматичних зв’язків у художньому контексті Тараса Шевченка. З’ясовано, зокрема, сполучувальні можливості іменника Україна на рівні валентних рамок «суб’єкт + предикат», «предикат + локативний поширювач», «предикат + об’єктний поширювач», «атрибутив + суб’єкт», «атрибутив + локативний поширювач», «атрибутив + об’єктний поширювач». Ключові слова: онім Україна, локативний поширювач, об’єктний поширювач, атрибутивний поширювач, диференційоване значення, дієслово-предикат, вокативна синтаксема, поетичний дискурс Тараса Шевченка. Посилання