Динамізм та поліфункційність мови в тезаурусному відтворенні (Лінгвостилістичні студії, 2015)
Стаття присвячена проблемам системного вивчення розвитку та функціонування лексичного складу української мови кінця ХVІІІ – початку ХХІ ст., відтвореного в загальномовному тезаурусі. Динамізм мовної системи аналізується на ділянках взаємодії комунікативних сфер, нової та застарілої лексики, образних слів та термінів, а також іншомовної лексики, засвоєння якої супроводжується варіюванням слів. Ключові слова: тезаурус, зведений словник, поліфункційність мови, динамізм мовної системи, варіанти слів, запозичення, художньо-образні слова, терміни. Посилання