Неологія П. Тичини крізь призму фольклорної традиції (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті проаналізовано вплив фольклору на індивідуально-авторські найменування П. Тичини. На матеріалі «Словника авторських лексичних новотворів Павла Тичини» з’ясовано причини наслідування народнопоетичних текстів, охарактеризовано екстралінгвальні чинники, які сприяли продовженню уснонародної традиції в словотворчості поета. Ключові слова: авторський лексичний новотвір, Павло Тичина, словотворчість, українська поезія ХХ століття, фольклор, фольклоризм. Посилання