Словозміна іменників у говірці села Березна на Холмщині (форми множини) (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті висвітлено морфологічні особливості (іменникові форми множини) говірки села Березна на Холмщині. Аналіз виявляє як спільні риси з іншими говірками південно-західного наріччя, так і відмінності. Чимало морфологічних явищ пов’язано з особливостями фонетичної системи холмських говірок. У говірці збереглося багато архаїчних мовних явищ. Ключові слова: Березно, Холмщина, говірка, наріччя, іменник, морфологія. Посилання