Українські особові імена середини XVII ст. як об’єкт лексикографії. 24 (Ш, Щ) (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті лексикографічно опрацьовано частину чоловічих власних імен із початковими літерами Ш, Щ, наявних у Реєстрі Війська Запорозького 1649 року. Розглянуто їх походження, фонетичні і словотвірні зміни, зазначено кількість носіїв кожного імені, зафіксовано вживання імені в інших писемних пам’ятках від давнини до наших днів. Ключові слова: ономастика, Реєстр Війська Запорозького 1649 року, власне особове ім’я, лексикографія, фонетика, словотвір. Посилання