Семантичні особливості авторських емотивів позитивного реагування в українській поезії XX сторіччя (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті проаналізовано найбільш репрезентативну групу індивідуально-авторських номінацій на позначення почуттів та емоцій із позитивною конотацією, зафіксованих в українській поезії XX ст., встановлено семантичні особливості неологізмів-емотивів, виділено основні лексико-семантичні групи інновацій та з’ясовано їхню семантику. Ключові слова: авторський лексичний новотвір, лексична інновація, оказіональне слово, лексико-семантична група, найменування емоцій та почуттів, позитивне реагування, семантика, лексема, юкстапозит, українська поезія XX ст. Посилання