Використання зоонімів для створення сатиричного ефекту (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті визначено специфіку використання літературних зоонімів в українських прозових художніх творах сатирично-гумористичного спрямування; проаналізовано їх лексико-семантичні й виражальні можливості, сатиричний потенціал, несподівані авторські експерименти. За структурними особливостями в аналізованих сатирично-гумористичних творах домінують структурно однослівні ЛЗ з ідентифікаторами (детермінативами), котрі характеризуються максимальною наближеністю до кличок. Ключові слова: літературний зоонім, зоонімікон, ідентифікатори, кіноніми, феліноніми, фероніми, сатиричний ефект. Посилання