Графічна неоднорідність прозового тексту: структурно-композиційний і стилістичний прийом (на матеріалі роману Марії Матіос «Солодка Даруся») (Лінгвостилістичні студії, 2015)
У статті запропоновано аналіз прозових мікроконтекстів з елементами графічної неоднорідності. Диференційовано формально-синтаксичні, структурно-семантичні та структурно-композиційні засоби графічної неоднорідності, їхню роль у формуванні оповіді, організації сюжету твору та його композиції. Гру графічними образами кваліфіковано як стилістичний прийом в оповідній структурі творів доби постмодернізму. Ключові слова: оповідність, авторська модальність, стилістичний прийом, графічна неоднорідність тексту, графічна стилістика тексту. Посилання