Обертони суголосся творчої манери елітарної мовної еталонниці професорки Надіії Денисівни Бабич: відчуттєва особистісно-споминальна рецепція про філологічну нанашку (Лінгвостилістичні студії, 2021)
У науково-есеїстичній статті проаналізовано вплив творчої манери елітарної мовної особистоті професорки Надіії Денисівни Бабич на становлення й розвиток її вихованця-педагога. Простежено те, як налаштованість Учителя й Учня на спільні ціннісні орієнтири пророкує спільножиттєві цілі й прагнення. Встановлено, що оволодіння  педагогічними  цінностями здійснюється  в  процесі  педагогічної  діяльності,  в ході якої відбувається їх суб’єктивація. Саме рівень суб’єктивації  педагогічних  цінностей  є  показником особистісно-професійного розвитку педагога / педагогині. З’ясовано: відчуттєва особистісно-споминальна рецептивність олюднює спогади прижиттєвих взаємин, зберігає їх теплоту.