Християнсько-поганське світобачення українців (на матеріалах похоронних пісень з Поділля) (Лінгвостилістичні студії, 2021)
У статті проаналізовано погребальні піснеспіви з Поділля, які презентують християнські та поганські світогляди. З’ясовано, що найчіткіше вони відображені в символах, обрядах, апокрифічних текстах. Встановлено, що поганськими символами були: дерева (калина, береза), птахи (птахи без чіткої номінації, зозуля, журавлі); могила як дім спочинку для померлого; символи-концепти: дорога (путь, шлях) та їжа (страви, хліб). Розглянуто мотиви текстів на погреб, які включали зверненість до Бога, Богородиці; тужіння за померлим; перестороги для живих.