Штрихи до біографічно-ідеологічного портрета Святослава Караванського (Лінгвостилістичні студії, 2021)
У статті вперше розглянуто окремі особливості біографічно-ідеологічного портрета відомого українського мовознавця і політика Святослава Караванського (1920–2015). Простежено цілісність націоналістичного світогляду мовознавця, нескореного понад 30-річним ув’язненням московським тоталітарним режимом та 37-річним перебуванням на еміграції. Аналіз здійснено на основі двох основних максим мислителя, науковця  і борця: історичної і соціолінгвальної.