Образи сонця, зорі та місяця у творчості С. Васильченка (Лінгвостилістичні студії, 2020)
У статті проаналізовано найменування космонімів на матеріалі творів С. Васильченка, зокрема досліджено номінації на позначення сонця і пов’язаних із ним понять; зорі та сузір’їв; місяця; неба. Зафіксовано використання художніх засобів та їхнє інформаційне й естетичне значення. Астроніми найчастіше ужито з метою відтворення картин природи, для характеристики внутрішніх переживань, зовнішності героїв тощо. Простежено частотність вживання астролексем. Більшість проаналізованих номенів – загальновживані слова, інша частина – назви, відомі в говірках.