Ідіома self-made man як концепт і символ американської культури: історичний і лінгвокультурний аспекти (Лінгвостилістичні студії, 2020)
У статті феномен self-made man (людина, що всім зобов'язана сама собі) витлумачено як ідіому, концепт і символ/ознаку американської культури. Значення ідіоми розглянуто з позицій її денотативного та конотативного значення, включаючи історичне підґрунтя для визначення її змісту. Дослідження природи концепту self-made man є актуальним у контексті зростаючого інтересу когнітивної лінгвістики та лінгвокультурних досліджень до аксіологічної складової мовної картини світу. Матеріалом дослідження слугувала книга Дж. Літла «Шлях воїна: філософії Брюса Лі». Ключові висновки дослідження пропонують перспективні ідеї щодо дослідження культурно-специфічних особливостей образу-концепту self-made man на кроскультурному рівні.