Проблема потрактування теолінгвістичних термінів сакральний текст і сакральна мова (Лінгвостилістичні студії, 2020)
У статті розглянуто деякі основні термінологічні одиниці теолінгвістики, проаналізовано різні підходи до їхнього вживання. Відповідно до широкого розуміння сакральності до сакральної мови уналежнюємо не лише текст Одкровення, а й фольклорні замовляння, заклички тощо, протиставляючи мову сакруму мові профануму. Священні (сакральні, культові) мови – не лише ті, якими вперше було озвучене Слово Боже, але й ті, якими було перекладене Святе Письмо.