Метафорична вербалізація концепту “вогонь” у поетичному доробку Євгена Маланюка (Лінгвостилістичні студії, 2020)
У статті досліджено метафоричну вербалізацію концепту «вогонь» у поетичному доробку Євгена Маланюка. Зʼясовано, що поетичній мові автора властива лаконічність, а стилістичні засоби репрезентують своєрідність його поетичного світобачення у процесі образного моделювання індивідуальної мовної картини світу. Наголошено, що вербальну стихію та поетичну розкутість митця реалізують метафоричні побудови. Доведено, що метафорична вербалізація концепту «вогонь» у творчому доробку Є. Маланюка позначає передусім негативні переживання та емоції – сум, ненависть, страждання, образу, піднесеність.