Емоційно-оцінні фразеологізми української мови в політичному дискурсі (Лінгвостилістичні студії, 2019)
У статті проаналізовано комунікативно-прагматичні особливості функціонування фразеологізмів як засобів вираження емоційно-оцінних висловлювань у політичному дискурсі. Розглянуто види структурно-семантичних трансформацій фразеологізмів: еліпсис, субституція, розширення компонентного складу. Емоційно-оцінні фразеологізми у політичному дискурсі слугують для здійснення ефективної комунікації, реалізуючи низку комунікативних функцій: повідомлення, експресії, впливу.