Актуалізація української підляської говірки в поетичних текстах Юрія Гаврилюка (Лінгвостилістичні студії, 2019)
У статті проаналізовано особливості актуалізації української підляської говірки в поетичних текстах Юрія Гаврилюка, зокрема прокоментовано специфіку рефлексації давніх голосних, деякі відмінності у вживанні приголосних, простежено специфіку формотворення іменників, прикметників, дієслів, займенників, виявлено окремі місцеві синтаксичні явища. З’ясовано специфіку використання автором діалектних елементів, їх місце в художній мові поета.