Лексика зі стилістичним значенням у збірці Лесі Українки «На крилах пісень» (1893 р.) (Лінгвостилістичні студії, 2014)
У статті розглянуто лексику зі стилістичним значенням, яке об’єднує функційно-стильове значення (художній стиль), власне стилістичне значення як показник належності до  стилістичної системи мови (стилістичні ресурси різних мовних рівнів), а також додаткове стилістичне значення, що виникає у поетичних контекстах (контекстуальне значення). Стилістичне значення простежено на таких мовних рівнях, як морфолого-словотвірний, лексичний та синтаксичний. Звернуто увагу на кілька груп слів: архаїзми, авторські неологізми та екзотизми. Ключові слова: лексика зі стилістичним значенням, функційно-стильове значення, власне стилістичне значення, контекстуальне стилістичне значення, архаїзми, авторські неологізми, екзотизми. Посилання