(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2017)
Статтю присвячено дослідженню одного із жанрів українського політичного дискурсу – «Десять хвилин з прем’єр-міністром», що поєднує елементи політичного звернення, звіту та програми. Розглянуто основні погляди на сутність мовленнєвого жанру, подано характеристику одного з них – «Десять хвилин з прем’єр-міністром», визначено його текстотвірні ознаки. Здійснено аналіз структурно-семантичних і лінгвопрагматичних параметрів цього жанру та описано специфіку мовленнєвої поведінки мовця-політика.