(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2016)
Розглянуто авторські прикметникові новотвори в аспекті національної ментальності. Проаналізовано семантичні особливості авторських ад’єктивів із компонентом-флоризмом у словотворчості українських поетів ХХ–ХХI сторіч. З’ясовано, яким чином фітосимволи як культурно марковані одиниці вербалізують знакові для української ментальності фрагменти довкілля. Ключові слова: індивідуально-авторський прикметник, компонент, флоролексема, семантика, символ, українська поезія ХХ–ХХI ст. Посилання