(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2016)
У статті порушено проблему перекладацького коментування як можливого способу компенсації смислових втрат в українсько-російському художньому перекладі. Визначено коло безеквівалентних транслатем з етнокультурною складовою, які потребують особливих приміток перекладача. Проаналізовано основні типи, форми та функції коментарів, їх локалізацію в перекладі. З’ясовано, що чільне місце належить лінгвокраїнознавчому коментареві з мінімальним лексичним наповненням. Ключові слова: слов’янські мови, художній переклад, перекладацький коментар, етнокультурна інформація, семантична компенсація. Посилання