(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2016)
У статті проаналізовано особливості використання метафор для створення художніх образів у збірці Ліни Костенко «Сад нетанучих скульптур» з позиції їх приналежності до лексико-граматичних класів. Представлено погляди вчених на сутність і різновиди метафори як виразового засобу мови, проведено аналіз морфологічних параметрів та особливостей функціонування зафіксованих метафоричних одиниць. Ключові слова: метафора, метафоризація, троп, переносне значення, граматична форма, граматичне вираження, індивідуальний стиль. Посилання