(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2016)
У статті проаналізовано використання локусів на позначення об’єктів віртуального простору в сучасній українській мові; встановлено внутрішню лексико-семантичну диференціацію лексико-семантичного поля «віртуальний простір», що поділяється на лексико-семантичні групи: «віртуальний міфологічний простір», «віртуальний художній простір», «віртуальний внутрішній психологічний простір», «віртуальний оніричний простір», «віртуальний гральний простір», «віртуальний простір комп’ютерних технологій», виявлено специфіку функціонування локусів на позначення об’єктів віртуального простору в сучасній українській літературній мові, яка залежить від стилістики джерельної бази. Ключові слова: лексична семантика, локус, лексико-семантична група, віртуальний простір. Посилання