(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2016)
У статті розглянуто внесок академіка М. Кравчука у вироблення української математичної термінології періоду «українізації» початку ХХ ст. Проаналізовано терміни на позначення математичних понять, зафіксовані в науково-популярних працях ученого, виокремлено лексико-тематичні групи математичних термінів, схарактеризовано мовні особливості досліджуваної термінолексики, зразки і моделі, за якими створено назви наукових понять. Вказано на екстра- та інтралінгвальні чинники, що впливали на розвиток термінології в досліджуваний період. Ключові слова: українська математична термінологія, термін, термінотворення, тематична група, термін-словосполучення, наукове поняття. Посилання