(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2016)
На матеріалі західнополіських і суміжних говірок проаналізо¬вано словозміну іменників середнього роду, оформлених за зразком субстантивів давніх *-ǒ-, *-jǒ-основ. З’ясовано чинники впливу на існування діалектних відмінностей у досліджуваній формотвірній системі. Встановлено, що специфіку діалектної парадигми аналізованих іменників визначають інтенсивні процеси інноваційного характеру, зокрема типові для говірок фонетичні закономірності та граматична аналогія. Вказано на продуктивність фонетично видозмінених давніх флексій субстантивів колишніх *-ǒ-, *-jǒ-основ. Ключові слова: говірка, словозміна, іменник, відмінок, флексія, граматична аналогія, фонетична інновація. Посилання