(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2016)
У статті проаналізовано погляди учених-ономастів на історію формування та лігнвістичну специфіку українських прізвищ. Окреслено здобутки вчених в опрацюванні проблем змістового наповнення терміна прізвище, вирізненні основних диференційних ознак прізвищ як різновиду антропонімів, хронологізації їхньої появи. Виокремлено лінгвальні особливості формування спадкових антропонімів, з’ясовано особливості впливу позамовних чинників на виникнення прізвищ. Ключові слова: прізвище, антропоніміка, антропонім, ономастика. Посилання