(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2016)
Стаття присвячена вивченню етнічних стереотипів українців у прозових жанрах фольклору, зокрема в казках, легендах, прислів’ях і приказках. Проведено аналіз мовних засобів вираження етнопсихологічних якостей українців, що формують етнічний стереотип. Стверджено тяжіння автостереотипів до позитивності в оцінювані національних рис характеру. Ключові слова: етнічний стереотип, стереотип національного характеру, автостереотип, прозові жанри фольклору. Покликання