(untitled) (Лінгвостилістичні студії, 2016)
У статті висвітлено лінгвостилістичну природу інтелектуальної лексики в аспекті авторської модальності, виявлено текстову вербалізацію поняття інтелектуалізація мови письменника. Предметна (номінативна) основа інтелектуального компонента авторської модальності, реалізована через лексеми на позначення загальнокультурних концептів, абстрактних понять, наукових термінів, та ін., ускладнена суб’єктивно-оцінним чинником: образними, філософськими, ментальними асоціаціями письменника. Ключові слова: інтелектуалізація, модальність, авторська модальність, інтелектуальна лексика, прозовий текст. Посилання